Предизвикателството да успееш

Предизвикателство е да успееш. „Ако не беше – казва Джим Рон - сигурен съм, че повече хора щяха да са успели. На всеки един, който се наслаждава на плодовете на дървото на успеха много повече са тези, които изучават корените му. Те се опитват да разберат всичко. Объркват се, прехласват се от онова, което изглежда някаква странна, сложна и илюзорна тайна, която трябва да бъде открита във всеки успех, за да му се наслаждаваме. Докато повечето хора пропиляват живота си мъчейки се да

си изкарат хляба, на много по-малка група сякаш всичко им върви по вода.

Вместо само да си изкарват хляба, тази по-малка група, са заети с това да чертаят съдбата си и да се наслаждават на нейните плодове. Сякаш на тях във всичко им върви, докато по-голямата група стоят в благоговение пред това как живота може да е толкова нечестен, сложен и несправедлив.

„Аз съм добър – казва си човек. Как е възможно, този другия да е щастлив и успешен, а аз вечно да се мъча? – се пита той. Аз съм добър съпруг, добър баща, добър работник. Как сякаш в нищо не ми върви? Животът не е справедлив. Аз съм дори по-умен и имам желание да работя много повече от някои от онези хора, на които сякаш всичко се случва по техния начин” си казва той и се изтяга на дивана, за да прекара още една вечер пред телевизора.

Но, виждате ли, трябва да си много повече от добър човек и добър работник. Трябва да умееш да планираш добре и да си добър мечтател. Трябва да видиш предварително бъдещето приключено. Трябва да вложиш дълги часове и да се справиш с пораженията и разочарованията. Трябва да се научиш да се наслаждаваш на процеса на дисциплината и правенето на неудобни стъпки, докато не ти станат удобни. Трябва да си подготвен и да имаш желание да атакуваш предизвикателствата, ако искаш успех, защото предизвикателствата са част от успеха. Това може да звучи като пълно меню от действия, но неща ви кажа със сигурност, че процесът на преминаване от посредственост до благополучие не е изобщо толкова труден. Мисленето за него е трудната част.

Предугаждайки всичките усилия, всичките промени и цялата нова дисциплина е доста по-лошо в ума отколкото в реалността.

Мога да ви уверя – казва Джим Рон - че изпитанията, които ще срещнете по пътя си към успеха ще са далеч по-лесни от мъките и разочарованията които ще имате, ако сте посредствен.

Да посрещнеш и преодолееш препятствията е изключително преживяване. Подхранва душата и ума. Прави те повече от това, което си бил преди. Укрепва „мускулите на ума” и те прави по-подготвен за следващото предизвикателство. Често казвам, че за да имаш повече, трябва първо да станеш повече. А, за да станем повече трябва да започнем процеса на здрава работа върху себе си и после върху всичко останало.
Но в допълнение на това да натрупваме нови познания, нови умения, нов опит, също много важно е да отриваме нови емоции. Как се чувстваме по отношение на това, което знаем прави голямата разлика в това как живота ни ще се обърне. Как се чувстваме по отношение на възможностите, които имаме и избора, който имаме определя интензитета на нашите усилия. Дали ще опитаме или не. Дали ще участваме или не. Дали ще вярваме или не.

Бих искал – продължава Джим Рон – да откриете тези силни чувства за вашия живот и за това какво искате от него. Вие вероятно имате много знания, много опит и много умения, за да бъдете успешен. Това, което може би не достига са силните чувства към онова, което искате и онова, което желаете да направите.
Нека тези силни чувства ви помогнат да погледнете отново живота си и това към, което се стремите. В крайна сметка имате само един живот, поне на тази планета. Защо тогава не го направите едно приключение на постиженията? Защо не откриете какво можете да направите и какво можете да имате? Защо не откриете на колко други бихте могли да помогнете и в процеса, как това може да помогне на вас?”

Защо не приемете сега Предизвикателството да Успеете!

Поръчайте 4-CD audio обучения на Джим Рон, в момента с 43 % специална отстъпка + напълно БЕЗПЛАТНА книга от 100 страници за обучение вкъщи. Кликнете тук за повече информация и за да поръчате.

бутони за социални мрежи
 

Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер