Един от най-важните принципи на Успеха

„В миналото се чувствах много разочарован, споделя Дарън Харди – издател на SUCCESS magazine, когато започнех ново начинание и виждах как конкуренцията „отскача” напред с бърз и успешен старт. Тогава аз открих нещо. То ми дава преднина да бия всеки, почти във всичко – ПОСТОЯНСТВОТО.

Много хора се зареждат за техните цели и постижения и изстрелват експлозия от активност, но техният интензитет и отдаденост бързо претърпява фиаско.

Докато хората, които започват пътуването си с по-малко блясък, но с по-голяма отдаденост на Постоянството скоро настигат техните „бляскави събратя” и ги оставят в прахта. Правете, каквото повечето хора не правят. Бъдете постоянни.

Липсата на постоянство е изкусна крадла на мечти. Процесът „спри-тръгни” убива прогреса във всяко начинание. Всъщност, непостоянството е една от основните причини хората да не постигат техните цели и вместо това да живеят живот на неудовлетвореност и разочарование.

Когато започнете да се измъквате от вашия план за работа, занятия и ритъм имайте предвид огромната цена на непостоянството. Това не е неправенето на едно действие, което води до съвсем малък резултат; това е категоричен колапс и загуба на момент, от който вашия цялостен прогрес ще пострада.

Зиг Зиглър използва аналогията с ръчната помпа за вода.

Когато водата е, да кажем 7 метра под земята. До водата достига тръба и вие трябва да помпате с лоста, за да направите засмукване и да доведете водата над земята, за да потече през чучура.

● Когато повечето хора започнат ново начинание те хващат лоста и почват да помпат здраво. Те развълнувани, отдадени и решени... Те помпат, помпат и помпат и след няколко минути (няколко седмици), когато не видят вода (резултати) те изоставят помпането.

Първите хора, на които са предложили продуктите си, не са си купили. Минали са две седмици от техния нов здравословен план и те не са отслабнали нито килограм. Не са срещнали никого на първите един, два networking събития на които са отишли. Хората очакват незабавни резултати и когато не виждат развитие те се отказват... преди успехът да е имал шанса да се появи. Мъдрите хора продължават да помпат.

● Ако упорстват и продължат да помпат, евентуално няколко капки ще се появят. На този етап хората казват: „Май се шегувате... толкова помпане... и за какво? За няколко капки вода. Забрави!”

Осем седмици работа във фитнеса и те не изглеждат като модел на Victoria’s Secret или модел на бельо на Calvin Klein.

Те не са изкарали $10,000 през техните 3 месеца в тяхния нов бизнес. Отново, те не виждат резултата, който са очаквали. Мислят си, че плана им не работи и се отказват. Но мъдрите хора упорстват.

● Ако продължите да помпате ще имате силна струя вода. Поздравления. Успяхте!

Но ето я ИСТИНСКАТА тайна...

Веднъж потекла водата, вече не ви се налага да помпате нито толкова силно, нито толкова бързо. Лесно е да се държи на налягането стабилно, като просто помпате ПОСТОЯННО.

Сега, какво се случва, ако се отделите от лоста за прекалено дълго? Водата се връща отново в земята и отивате отново на стъпка едно. Ако се върнете и почнете да помпате отново бавно и постепенно пак няма да имате вода. Вие сте загубили вакума или движещата сила на вашите акомулирани усилия. Единстеният начин да се сдобиете с вода е да започнете да помпате много усилено и да започнете всичко от начало.

Проблемът в живота на повечето хора е, че те работят здраво, за да потече водата и излизат в почивка. После трябва отново да помпат „като луди”, за да изравнят пропуснатото. Да живееш живот в постоянно състояние на пристъпи и нови начала е разочароващо и деморализиращо.

Хората започват с 10 телефонни обаждания на потенциални клиенти на ден, постигат малки резултати и след това престават да се обаждат в следващите няколко седмици.

Хората се развълнувани от тяхното ново поведение (Романтична вечер с съпругата си), но след няколко седмици отново са на примерно „пред телевизора, с пуканки на дивана петъчна вечер”.

Виждам хора, които си купуват нова книга, записват се за нова програма или семинар и полудяват за няколко седмици или месеца. После те спират и се връщат там от където са тръгнали.

ПОСТОЯНСТВОТО е едно от най-важните принципи на успеха.

Не е важно как вие или вашите конкуренти започват; важно е как продължавате. Ако сте постоянен, даже бавно (костенурка), в края на краищата вие ще победите най-талантливите ваши конкуренти (зайци). ПОСТОЯНСТВОТО е причината всеки път костенурката да надбягва заека.”
Дарен Харди

бутон за социални мрежи
 

Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер