Предизвикателството да успееш

Предизвикателство е да успееш. „Ако не беше – казва Джим Рон - сигурен съм, че повече хора щяха да са успели. На всеки един, който се наслаждава на плодовете на дървото на успеха много повече са тези, които изучават корените му. Те се опитват да разберат всичко. Объркват се, прехласват се от онова, което изглежда някаква странна, сложна и илюзорна тайна, която трябва да бъде открита във всеки успех, за да му се наслаждаваме. Докато повечето хора пропиляват живота си мъчейки се да

продължава>
 
Един от най-важните принципи на Успеха

„В миналото се чувствах много разочарован, споделя Дарън Харди – издател на SUCCESS magazine, когато започнех ново начинание и виждах как конкуренцията „отскача” напред с бърз и успешен старт. Тогава аз открих нещо. То ми дава преднина да бия всеки, почти във всичко – ПОСТОЯНСТВОТО.

Много хора се зареждат за техните цели и постижения и изстрелват експлозия от активност, но техният интензитет и отдаденост бързо претърпява фиаско.

Докато хората, които започват пътуването си с по-малко блясък, но с по-голяма отдаденост на Постоянството скоро настигат техните „бляскави събратя” и ги оставят в прахта. Правете, каквото повечето хора не правят. Бъдете постоянни.

Липсата на постоянство е изкусна крадла на мечти. Процесът „спри-тръгни” убива прогреса във всяко начинание. Всъщност, непостоянството е една от основните причини хората да не постигат техните цели и вместо това да живеят живот на неудовлетвореност и разочарование.

продължава>
 
„Как да определим целите си” по Браян Трейси

Това са 7 въпроса на Браян Трейси за поставяне на цели, които да си задавате отново и отново. Препоръчвам да вземете лист хартия и да си запишете всички ваши отговори.

Въпрос номер едно:
Кои са петте най-важни ценности в живота ви?
Целта на този въпрос е да ви помогне да си изясните какво е наистина важно за вас и като продължение – кое е по-малко важно или неважно. Веднъж определили кои са петте най-важни ценности за вас, подредете ги приоритет, от номер едно (най-важното) до номер пет.

Въпрос номер две:
Кои са трите ваши най-важни цели в живота, в момента?

продължава>
 


Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер