Кое е нещото, което всички искаме?

От какво има нужда човекът до нас?Историята за Сър Гауин (един от рицарите на Крал Артур) разказва, че Сър Гауин бил много хубав мъж, който можел да се ожени за всяка красива жена в кралството. В замяна на информация, която можела да спаси живота на краля Сър Гауин се съгласил да се ожени за Ранел, която била противно грозна.

В нощта на тяхната сватба Ранел казала: „Ти спази обещанието си. Дори повече. Ти никога не ми показа съжаление или отвращение. Всичко, което искам от теб е една целувка”. Без да се замисли Сър Гауин се навел, затворил очи и целунал Ранел. Когато отворил очите си до него лежала една красива жена . Сър Гауин попитал: „Коя си ти? Къде е съпругата ми? Това да не е някаква магия?” Жената отговорила: Гауин, аз съм съпругата ти Ранел. Време е да ти разкажа моята история.” Ранел му разказала за нейния зъл доведен брат, който я мразел заради нейната хубост и защото тя

не му се покорявала. Доведеният й брат се оплакал от Ранел на майка си, една зла магьосница, която превърнала Ранел в най-отвратително грозната жена в кралството. 

“Има и втора част на проклятието, която трябва да споделя с теб – продължила Ранел - Тъй като ти се отнесе с мен с любов, а не с възмущение или съжаление, аз имам правото да ти дам избор. Аз мога да съм красива жена през деня, така че всички да ми се възхищават и да мислят за теб какъв щастливец си, но вечерно време, когато лежим един до друг, аз пак да се превръщам в грозната Ранел. Или, аз мога да съм грозната Ранел през деня, единствено за да мога през нощта да съм отново красивата жена, която виждаш. Кое предпочиташ?”

Сър Гауин отговорил веднага: „Това не трябва да е мой избор, а твой. Ти трябва да избереш за себе си. Аз ще приема, което и да е твое решение, стига това да е твоята воля.”

След този отговор проклятието над Ранел се вдигнало и тя останала красива и през деня и през нощта.

Попитан коя от неговите нужди желае да бъде посрещната, репутацията му или личното му удоволствие Сър Гауин избрал нито едно от двете. Той избрал да посрещне нуждите на съпругата си. Избирайки да посрещне нуждите на съпругата си и двете негови нужди били посрещнати. Той получил и личното удоволствие и репутацията.

Колко често се питаме от какво има нужда човекът до нас? Какво го радва НЕГО? Ето един много елементарен пример: Мъжът обича да подарява цветя и подарява на съпругата си цветя „знаейки”, че тя ще се зарадва. Или жената обича вкъщи всичко да е „по конец”; тя подарява на съпруга си бормашина и „знае”, че той няма как да не се зарадва. Какво се случва? Посрещаме нашата (не неговата/нейната), изхождайки от нашите собствени нужди.

Но ако посрещнете нуждите на човека до вас, всички ваши нужди ще бъдат посрещнати ни учи историята за Сър Гауин.Толкова много хора прекарват живота си в опити техните нужди да бъдат посрещнати. Това никога не работи. Морт Фъртел казва така: „Не можеш да получиш посрещане на нуждите си. Можеш единствено да дадеш посрещане на нуждите си.”

Как това е възможно? Повече информация можете да получите на сайта на Морт Фъртел.

Защо работи по този начин? Коя според вас е най-съкровената нужда (на всяка жена)?

Отидете в блога ми, ако желаете да прочетете коментарите или да оставите коментар.

сподели ме
 

Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер