Как да излекувате мъката си?

Коя я вярната посока за мен?В разговор с клиент - съпруга, която току що е открила, че мъжът й от много години й изневерява - Морт Фъртел получава следния „страхотен”, както казва той, въпрос: „Моят съпруг се извини 100 пъти, приключил е с аферата и се е отдал на това да бъде нов мъж. Аз виждам, че се е променил, но не е ли по-добре да се разведа с него и да започна „на чисто” с някой друг?”

 
„Мога да разбера гледната й точка - казва Морт Фъртел – в брака на тази жена има много мъка и планина от болка за лекуване. Сигурно и във вашия брак неверността или някакъв друг вид измяна е проблемът. Възможно ли е, въпреки че доверието е разрушено, да се върнете един към друг? Как да излекувате болката си? Или може би е по-разумно да започнете отново с някой друг?
 
Повечето хора преживели неверността (или друго емоционално нараняване) вярват, че те ще са на по-сигурно място, ако започнат взаимоотношения с някой друг, който не им е изневерявал или не ги е наранявал. Аз напълно разбирам това ЧУВСТВО, казва Морт Фъртел. Обаче, ОБРАТНОТО е всъщност истината.”
В случаят на жената по-горе, мъжът й наистина се е променил. Но тя не го вярва.
„Виждал съм много хора трансформирани - казва Морт Фъртел - след като са получили „искам да се разделим”. Освен, ако нейният съпруг не е болен човек с нездрави пристрастености към секса. Той е МНОГО по-малко вероятно да допусне тази грешка отново в сравнение с някой, който има чисто досие. С други думи, когато партньора си е научил урока, то той/тя е ПО-МАЛКО уязвим да направи същата грешка отново, отколкото някой, който не е бъркал в тази посока до сега.
Нека ви попитам нещо. На този етап от живота на тази жена, през това през, което е преминал мъжа й и това, което е научил какви са според вас шансовете той да се провали отново в тази посока? По мое мнение много под 50%. Всъщност мисля, че са толкова малки, че почти никакви. Нека изясня, че говоря за човек, който си е взел поуката, а не за някой, който непрекъснато изневерява с други жени, а обещава да не изневерява пак.
 
Тук е най-голямата ирония. Хората чакат години техният партньор да се промени и ето те най-накрая го правят и им се казва, че е твърде късно. Разбирам защо, на някой на който му се е случило се чувства като „вече е късно”. Но всъщност те ще си тръгнат от човека, който най-после е готов да бъде този прекрасен любящ партньор.
 
Моят опит показва, продължава Морт Фъртел, че тези хора, които са направили сериозни грешки, хората които са преминали през най-трудните събуждания са станали НАЙ-ДОБРИТЕ партньори, по-способни са от всеки един друг да прощават и имат НАЙ-ПЪЛНОЦЕННИТЕ взаимоотношения.
Виждате ли иронията тук?
Грешките, които разрушават отношенията са тези, които трансформират прегрешилите в хората способни да имат най-прекрасните отношения. Нещастието за потърпевшите е, че те не знаят как да излекуват болката си, което не им позволява да пожънат реколтата от изпитанието.
Ролите стават резервирани. Сгрешилият е готов да трансформира отношенията, докато човекът, който през цялото време е искал да работи по тези отношения става пръчката в колелото, която възпира истинската любов. Той/ тя казват, че са простили, но дълбоко в себе си не са. Те измъчват и себе си и партньора си. Те мислят, че знаят как да се справят, но действително не знаят как.
 
С други думи, жената по-горе има избор. Ако изостави мъжа си, по-късно той е много вероятно да се влюби в друга жена и да се държи с нея като с кралица. Той ще бъде за новата си жена съпругът, който тя винаги е искала за себе си. Това се случва много често. Някаква щастливка ще дължи на бедната жертва много признателност. Но жената по-горе има и друга опция – да бъде тази щастливка!
 
Но МНОГО ВАЖНИЯТ ВЪПРОС е: Как да излекувате мъката си?
Как НАИСТИНА да простите? Как да не се съмнявате повече? Как да гледате само напред?
Отговорите на тези въпроси Морт Фъртел дава в своята програма Audio Learning Program of Marriage Fitness. Ако сте сериозни, наистина сериозни, да възстановите брака си тази програма ви трябва. За повече информация и за да поръчате кликнете тук.
Отидете в блога, ако желаете да оставите коментар.

споделяне в социални мрежи
 

Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер