Да похарчим децата си

НАЙ-ВАЖНОТО, което можем да дадем на нашите деца„Можете да използвате всяка мярка, когато говорим за „Успех”. Можете да измервате успеха с прекрасен дом, скъпа кола или дреха.
Но... мярката на вашия ИСТИНСКИ успех е тази, която не можете да похарчите. Това е начинът, по който вашите деца ви описват, когато си говорят с приятел.”
Martin Buxbaum 

Може би се питате: Какво общо има това с мен?
Какво не правя аз за детето си/децата си?
Не осигурявам ли парите за храна, най-доброто училище, най-хубавите дрехи, най-добрите лекари, най-хубавите партита за рождените дни, това да ходят на футбол, балет...? Времето, енергията...
Това всичко е чудесно, но

„Не правете грешка – казва Морт Фъртел – НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО, което можете да дадете на вашите деца НЕ Е никое от тези. Най-важното нещо, което можете да направите за вашите деца няма нищо общо с образованието, развлеченията, атлетичните им постижения или здравето им. Най-важното нещо, което можете да направите ВИЕ, за вашите деца е да имате СТРАХОТЕН БРАК с вашия партньор. Защо?
Трудно е да бъдеш добър родител, ако нямаш добър брак. Защото да учиш децата си как да успяват в любовта е вашата НАЙ-ВАЖНА отговорност. Няма да има нищо по-важно в живота на децата ви от успеха в техния брак. (Знам, че вие знаете това.) Кой ще ги научи как да обичат техния партньор? Вие! Но те няма да учат от това, което казвате; те ще се учат от живота, който сте водили... ще се учат от ВАШИЯ брак. Ралф Емерсон е казал: „ Какъв си говори толкова силно, че не чувам и дума от това, което казваш.”
Във живота ви сте наблюдавали родителите си как са живeли, как са се отнасяли един към друг, какви решения са взимали. Много вероятно е (без да го осъзнавате) да правите същото.
Защо вие не разчупите кръга?
За децата няма нищо по-добро от това да бъдат отгледани в топлата среда на родители, които се обичат и няма нищо по-унищожително за младата душа да стане жертва на разбито семейство. Ако децата ви са свидетели на истинска обич между вас и вашия партньор ще им направите най-големия подарък, който бихте могли.” Морт Фъртел
Правете им този подарък всеки ден. Направете всичко, което е по силите ви, за да успеете в брака ви.

Цветана Търговска

бутони за социални мрежи

 

Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер