Как знаете, че сте се оженили/омъжили за верния човек?

„Той/ Тя не е Човекът за мен (вече)”. А понякога и „Никога не е бил/била Човекът за мен. Как не ми е било ясно от самото начало?”

„Тревата в съседния двор е по-зелена.” „Той/ Тя е виновен/а за ВСИЧКО”(за моите глупави постъпки също).

Чували ли сте тези думи от други хора? Произнасяли ли сте ги, вие самите?

Как знаете, че сте „си взели”верния човек?

 

Ето отговора на Морт Фъртел, експертът чиито съвети търсят хора от цял свят.

Морт е автор на Marriage Fitness, съдател на the Marriage Fitness Center for Relationship Renewal и автор на обучителния пакет за в домашни условия Marriage Fitness Home-Flex.

„Да се влюбите в партньора си не е било трудно, всъщност е било напълно спонтанно преживяване. Не е трябвало да ПРАВИТЕ нищо.

Ето за това се казва Влюбване - защото се случва на ВАС.

Влюбените хора понякога казват „Бях покосен”. Помислете върху този израз. Вие сте си стояли там, правейки нищо и изведнъж нещо е дошло и се е случило на ВАС. Влюбването е лесно. То е пасивно спонтанно преживяване.

Но след няколко години брак, еуфорията от любовта избледнява. Това е натуралния ЦИКЪЛ във всяка връзка. Бавно, но сигурно телефонните обаждания се превръщат в досада (ако има такива изобщо), докосването не винаги е желано (ако се случи), характерностите на партньора ви вече не са сладки, а ви побъркват. Симптомите от този период варират във всяка връзка, но ако се вгледате във вашата връзка ще забележите драматична разлика между началния стадий, когато сте били влюбени и много по-скучния и дори гневен последващ период.

В този момент вие и/или вашия партньор може да започнете да се питате: „Дали се ожених/омъжих за верния човек?” И когато вие и/или вашия партньор си спомните за времето, в които сте били влюбени можете да започнете да изпитвате желание за същото преживяване с някой друг. Ето тогава е, когато бракът се разчупва. Хората обвиняват партньора си за тяхното нещастие и започват да гледат навън от брака за удовлетворение.

Удовлетворението от вън идва в много разновидности и размери. Изневярата е най-видимата за очите. Но всъщност понякога хората се обръщат към работата си, към църква, към хоби, към приятелство, прекалено гледане на телевизия и дори към разрушителни по същината си неща.

Но отговорът на дилемата не лежи вън от брака. Отговорът е вътре.

Не казвам, че не може да се влюбите в някой друг. Може. И ВРЕМЕННО ще се почувствате по-добре. Но ще попаднете в същата ситуация няколко години по-късно.

Сега чуйте добре: КЛЮЧЪТ КЪМ УСПЕХА В БРАКА НЕ Е В НАМИРАНЕТО НА ВЕРНИЯ ЧОВЕК. КЛЮЧЪТ Е В НАУЧАВАНЕТО ДА ОБИЧАШ ЧОВЕКА, КОЙТО ВЕЧЕ СИ НАМЕРИЛ.

Поддържането на любовта НЕ е пасивно или спонтанно преживяване. Това НИКОГА няма да ви се случи. Вие НЕ можете „да намерите” ПРОДЪЛЖАВАЩА любов. Трябва да я създавате ВСЕКИ Божи ден.

Затова ние използваме израза "the labor of love" (трудът на любовта). Защото изисква МЪДРОСТ. Трябва да знаете КАКВО ДА ПРАВИТЕ, за да може брака ви да работи. И не се заблуждавайте. Любовта НЕ е мистерия. Има специфични неща, които да правите, за да успее връзката ви.

Точно както физическите закони на вселената (като гравитацията), така има и закони за отношенията. Ако прилагате тези закони, резултатите са предвидими – можете да ПРАВИТЕ любов.” Морт Фъртел

бутон за социални мрежи
 

Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер