Продавате единствено себе си

никой не е като вас„Според мен няма нищо по-важно – споделя Денис Уейтли - от вярата във вашите собствени възможности за успех и щастие, без значение от вашата възраст, пол, етническа принадлежност, възгледи, образование и минало. Истината е, че всеки ден продавате себе си. Вие не продавате продукти или бизнес концепция. Вие продавате качеството на човека, предлагащ продуктите или услугите. Решението на клиента е базирано на качеството на продавача. Също както стоките са маркирани като „най-доброто”, „евтино”, „неефективно”, „надеждно”, „ненадеждно”, така също

и хората са маркирани от другите като „победители” или „неуспешни”. Това кой сте крещи толкова високо, че хората или не могат да чуят, не искат да чуят или слушат внимателно какво казвате. Всеки обича победителите и ние всички искаме да купуваме от победители, които предават тяхното собствено качество на нас.

Личната увереност не е нещо, с което сме се родили. Тя се развива. Много от нас са били култивирани като плевели в детството ни. Играли сме подчинена роля в присъствието на възрастните около нас , които често са ни напомняли за нашите грешки и слаби страни, по-често отколкото за нашите успехи и възможности. Ако сте имали такова детство, както аз самият – продължава Денис Уейтли - като възрастен се изправяте пред едно специално предизвикателство относно изграждането на лична увереност. Ето няколко основни точки да помните за себе си:

Осъзнайте, че най-важното мнение за вас е вашето. В края на краищата никой друг не е отговорен за вашия живот, а вие. Никой друг не е отговорен за вашите действия, а вие. Затова и ничие мнение за вас не е по-важно от вашето.

Приемете, че най-важните разговори са онези, които вие имате със себе си. Без значение дали си давате сметка или не вие разговаряте непрекъснато със себе си - от момента, в който се събудите до момента, в който заспите. Вашите мисли и идеи са „вие в разговор с вас самия”. Водете всеки ден разговори със себе си, които са подкрепящи и насърчителни. Ние знаем качеството на разговорите ни с хора, които ни ценят, възнаграждават, които са щастливи да ни видят и искрено ни казват, че за тях е удоволствие да разговарят с нас. Говорете на себе си със същите тези качества – на ум и на глас.

Развийте силна система от вътрешни ценности. Претеглете какво за вас е истинско, добро и трайно. Напишете си някои от вашите ценности за периодично препрочитане. Четете материали, подкрепящи значителните неща във вашия живот. Знайте в какво вярвате и защо вярвате в него. От време на време имайте разговори– дори спорове - със себе си. Извадете си заключения за живота. Мислете за по-дълбоки последствия. Вашите ценности са от огромно значение за отношенията ви с другите. Колкото по-силни са ценностите ви, токова по-голямо е въздействието. Ако ви липсват вътрешни ценности, вие ще имате тенденцията да черпите вдъхновение от другите и дори да използвате други хора, за да подражавате на тяхното поведение, ако изобщо, но само повърхностно. Вместо това, станете модел за подражание, някой, който може да помогне и даде сила на другите.

Не подсилвайте вашите провали. Неуспехите/неудачите са отклонения, не задънена улица. Провалите са спънка, не резиденция. Провалът е опит, от който да се научим, не е човек. Също като успеха, неуспехът е процес на растежа, не е статус. Не потъвайте във вашите грешки. Поправете ги и продължете напред.

Не изисквайте от себе си да сте перфектен. Шестица обикновено се пише на човек достигнал 90% или повече и дори понякога резултатът не е необходимо да бъде толкова висок. Професионалните баскетбол играчи уцелват половината пъти. Ние всички знаем какви са шансове ни да изберем за инвестиране акции, които вървят само нагоре. Това е възможно никога! Давайте най-доброто от себе си всеки ден и продължавайте да се движите напред и нагоре. Перфектност е не само тотално нереалистично да очаквате, но и практически невъзможно да постигнете; и в огромна степен възспира вашата способност да се движите напред. Човек – казва Уейтли, който постоянно гледа през рамото си, за да види какво е могло да се направи по-добре не може по никакъв начин да се фокусира в бъдещето. Шофирайте с поглед напред. Не пътувайте с поглед концентриран е огледалото за задно виждане.

Вършете всяка една работа или задача по най-добрия начин, който можете. Много хора, за неприятна за тях работа , казват: „Прекалено съм добър, за да се занимавам с това”. Те презират тяхната настояща ситуация или позиция и лесно се обезкуражават. Успехът е натрупване от това, което правиш всяка минута всеки ден. Няма задача, която да е незаслужаваща да се свърши добре. Няма слаби роли - има само слаби актьори.

Вижте голямата картина на живота. Отстъпете назад от ландшафта на вашия живот днес и са разходете, покарайте колело или седнете тихо и наблюдавайте чудото и изобилието, което Господ е създал в природата. Вие сте част от едно много по-голямо цяло. Осъзнайте, че вие имате ритми и цикли на промяна във вашия живот. Отпуснете се и се отворете за необятния, креативен и взаимосвързан свят около вас.
За да изградите лична увереност вие трябва в основата си да видите себе си като уникална част от творението. Трябва да установите - с удоволствие - че никой друг не е точно като вас. Никой друг няма същия темперамент, история и опит. Никой няма като вашите отпечатъци, вашия глас, вашия генетичен код. Никой друг няма точно същите таланти, способности и умения. Вие сте единствен по рода си. Това е ценното. Просто трябва да се забърше прахта и да се полира.

Поръчайте, в момента с 57 % специална отстъпка, три от книгите на Денис Уейтли
„The Seeds of Greatness Treasury”, „Safari to the Soul” и „The Dragon & The Eagle” +
CD/DVD програмата „Raising Confident Kids” +
Бонус: 10 копия от „Excerpts from The Seeds of Greatness”, за подарък на ваши близки и приятели.
Целият пакет е на цена само $57.00. Кликнете тук за повече информация и за да поръчате.

Отидете в блога, ако желаете да оставите коментар.

бутони за социални мрежи
 

Безплатен абонамент

Нека сме във връзка

Банер